Otvorena izložba astrofotografija

Povodom Svetske nedelje svemira, u foajeu Bele sale kruševačkog Kulturnog centra otvorena je izložba astrofotografija Miodraga Sekulića iz Niša pod nazivom „Kosmička traganja“. Pored otvaranja izložbe održano je predavanje pod nazivom “Jesu li se zaista šetali po Mesecu?” prof. dr Dragana Gajića, redovnog profesora sa PMF-a u Nišu i predsednika AD “Alfa” iz Niša.

Autor je napraivo više od 20 astrofotografija za ovu postavku koja prikazuje njegov rad na polju astrofotografije. Izložbu je otvorio predsednik astrološkog društva „Alfa“ iz Niša i redovni profesor na niškom Prirodno-matematičkom fakultetu prof. dr Dragan Gajić, koji je zatim u Beloj sali, istim povodom, održao predavanje „Jesu li šetali po svemiru?“,  tokom kojeg je pokazao da su astronauti zaista bili na Mesec 1969. godine i da ljudska noga zaista jeste kročila po drugom objektu u Svemiru osim po Zemlji.

Ispred AU “Eureka” prof. dr Draganu Gajiću Zoran Tomić uručio je prigodan poklon zahvalivši se na podršci u radu Eureke i što je ponovo došao u goste Kruševcu. Predavanju je prisustvovalo 50 ljudi, a izložba astrofotografija može da se pogleda do 11. oktobra kada će biti svečano zatvorena. Izložba je realizovana u okviru projekta “Budi i ti astronom” koji se realizuje u okviru programa “Mladi su Zakon” Ministarstva omladine i sporta, a uz podršku resurs centra “Edukativni centar Kruševac”.

Fotografije sa događaja možete pogledati u albumu.

 

Leave a Reply