Zatvaranje izložbe i predavanje o jupiterovim satelitima

U Kruševcu se trenutno održava izložba astrofotografija “Kosmička traganja”. Izložba će biti zatvorena 11. oktobra, a gost Kruševca tog dana biće Jovan Aleksić, član Mesne Srbije, član AD “Ruđer Bošković” iz Beograda i član predsedništva Društva astronoma Srbije. Tom prilikom Jovan će održati predavanje pod nazivom “Medicea Sidera – Otkriće Jupiterovih satelita” u Beloj sali KCK sa početkom u 14 časova i tada će Mensa u Kruševcu najaviti testiranje koje se realizuje u okviru Dana inteligencije. Nakon predavanja sa Jovanom Aleksićem obićiće se lokacija u selu Ribare gde će možda već sledeće godine biti pokrenuta desetodnevna letnja škola astronomije.
Ovu izložbu pored AU “Eureka” i Kulturnog Centra Kruševac organizuju i AD “Alfa” iz Niša, AD “Ruđer Bošković” iz Beograda i Lokalna Mensa Kruševac i realizuje se u okviru projekta “Budi i ti astronom” koji AU “Eureka” trenutno realizuje u Kruševcu u okviru programa “Mladi su Zakon” Ministarstva omladine i sporta.
Za sve informacije o manifestaciji “World Space Week” na svetskom nivou i u Srbiji, kao i o izložbi možete pogledati na sajtovima:
http://www.worldspaceweek.org/
http://wsw-serbia.blogspot.com/

Leave a Reply