Izabran novi koordinator World Space Week za Srbiju

wsw-logo-color-wsw-text_dates_white_backgroundPre nekoliko dana izabran je novi kordinator za program World Space Week za Srbiju. To je Zoran Tomić, član i osnivač AU “Eureka”. Zoran je na ovu poziciju izabran na predlog Nataše Bek, koordinatora ovog programa za Hrvatsku i na predlog Jovana Aleksića iz Beograda, člana AD “Ruđer Bošković” i saradnik na Astronomskoj opservatoriji u Beogradu.

World Space Week Asocijacija (WSWA) je osnovana 1981. godine i jedna je od najstarijih svetskih obrazovnih organizacija o Svemiru. Danas je ona ponosni partner Ujedinjenih naroda u organizaciji Svetskog nedelje Svemira na globalnoj razmeri. WSWA okuplja i podržava svetsku mrežu Nacionalnih koordinatora i organizatora događaja vezanih za nedelju Svemira. WSWA je nevladina, neprofitna, međunarodna organizacija smeštena u SAD-u.

Globalna mreža organizacija i pojedinaca koordinira ovaj godišnji događaj na nacionalnom i lokalnom nivou. Koordinatori pozivaju organizacije na svojem području da organiziraju događanja (predavanja, radionice i slično), objavljuju u medijima informacije o događanjima vezanim uz Svetsku nedelju Svemira, izveštavaju o rezultatima aktivnosti. 

Želimo Zoranu uspešan rad na ovom programu i da organizuje što veći broj aktivnosti u okviru ovog projekta.

Leave a Reply