Stigla je oprema za projekat

Danas je stigla oprema koja je naručena od Teleskop centra iz Subotice. Reč je o tri teleskopa marke Sky Watcher i Baader solarnoj foliji. Dva teleskopa biće u vlasništvu grada Kruševca nakon završetka projekta i moćiće škole u gradu da ga koriste za realizaciju svoje praktične nastave. Treći teleskop je kupljen sredstvima članova AU “Eureka” i neformalne grupe “Mladi za Ribare” i biće doniran školi u Ribaru. Članovi AU Eureka sa Mladima za Ribare aktivno rade na pokretanju škole astronomije u tom kraju i uskoro se očekuje zvanična poseta članova AD “Ruđer Bošković” sa kojima će se škola, nadamo se već sledećeg avgusta, pokrenuti.

Oprema koja je stigla biće korišćena za realizaciju istraživačkog i edukativnog dela projekta. U realizaciju biće uključene 5 škole, 4 osnovne i jedna srednja škola. Do kraja nedelje znaće se koje će škole učestvovati, a do kraja sledeće nedelje završene pripreme materijala za realizaciju projekta.

Budi i ti astronom je omladinski projekat koji sprovodi AU “Eureka” uz podršku Resurs centra “Edukativni centar – Kruševac” u okviru porograma “MLADI SU ZAKON – Rasinski okrug”, koga finansira Ministarstvo omladinje i sporta.

Stampani materijal-1

Leave a Reply