Fotografije polaznika kursa astrofotografije

kzmNakon uspešno realizovane radionice i praktičnog dela, učesnici kursa astrofotografije imali su prilike da iskoriste pristup kameri na ISS-u u naprave svoje fotografije Zemlje. Nažalost, jedan deo fotografija nije uspeo da se realizuje, ali je zato nakon završetka snimanja, uspešno snimljeno 16 fotografija. Fotografije polaznika možete pogledati u albumu u galeriji, kao i na kraju ovog članka. Autori ovih fotografija su: Petra Milenković, Matija Pejković, Dragana Vasić, Miona Jovanović, Anastasija Vasić, Milena Đorđević, Tamara Pavlović i članovi AU “Eureka”.

Izložba ovih fotografija biće realizovana 12. avgusta u prostorijama kluba KCK sa početkom u 20 časova zajedno sa fotografijama polaznika kursa fotografije Kancelarije za mlade i projekta “Budi Muško”. Pozivamo sve zainteresovane građane da posete ovu izložbu, jer će ona trajati tokom celog avgusta i septembra meseca.

U nastavku pogledajte fotografije snimljene u okviru projekta EarthKAM zahvaljujući kodovima obezbeđenim od strane AD “Plejade” iz Tuzle.

Afrika – Petra Milenković

Alpi – Matija Pejković

Apeninsko poluostrvo – Dragana Vasić

Brazil – Milena Đorđević

Florida – Dragana Vasić

Iznad Pacifika – Miona Jovanović

Lago Brasil – Tamara Pavlović

Iznad Kaspijskog jezera – Anastasija Vasić

Oblaci iznad Lamanša – Miona Jovanović

Oblaci iznad Tasmanije – Dragana Vasić

Oblaci iznad Ukrajne – Anastasija Vasić

Pacifik – Matija Pejković

Predeo u Rusiji – Miona Jovanović

Trst – AU Eureka

Durmitor – AU Eureka

Sahara – AU Eureka

Leave a Reply