AU “Eureka” na XII konferenciji Svesrpskom simpozijumu ”SDEV 2014.”

U Regionalnoj privrednoj komori Kruševac održaće se XII MEĐUNARODNOJ NAUČNOJ KONFERENCIJI -DRUGOM Svesrpskom simpozijumu ”SDEV 2014.”: „DUHOVNA EKOLOGIJA-PREDMET I METOD“ 20. i 21. juna 2014. god. 

Ovaj skup je međunarodnog naučnog karaktera i rezultat je saradnje SRBSKOG UČENOG DRUŠTVA – Međunarodne asocijacije za urbanu ekologiju „EKOMAN“ i Ekološke, likovne, naučne asocijacije „EKOLINA“, Medijske ekološke mreže Srbije – EKOPOLIS i Multimedijalnog udruženja umetnika „Car Konstantin“. Podrška Grada Kruševca sa revelantnim institucijama, Pravoslavne Eparhije kruševačke, Kulturnog centra Kruševca, čini ovu aktivnost održivom. Skup će biti organizovan u sali Regionalne privredne komore Kruševac što je produkt saradnje koja proističe iz podrške razvoju nauke u Rasinskom okrugu. Više o skupu možete pogledati na sajtu Regionalne privredne komore Kruševac.

U okviru ovog skupa predstaviće se i članovi AU “Eureka” i to sa dva rada. Prvi rad predstaviće Sanja Jovanović pod nazivom “Igra kao metod za učenje astronomije kod dece”. Sanja će u svom radu predstaviti dve radionice koje omogućavaju da se deca predškolskog uzrasta bliže upoznaju sa noćnim sazvežđima i Sunčevim sistemom. Drugi rad nosi naziv “Problem svetlosnog zagađenja u Kruševcu” koji predstavlja prezentaciju rezultata rada članova Eureke na polju problema svetlosnog zagađenja u periodu od 2010. – 2013. godine. U radu su predstavljeni rezultati merenja tokom ovog perioda i ukratko je opisan problem svetlosnog zagađenja. Autori ovog rada su: Zoran Tomić, Sanja Jovanović, Miloš Stanković, Darko Jovanović, Aleksandar Ristić, Nikola Nedeljković, Barbara Nedeljković i Aleksandar Jovanović, koji su bili i realizatori projekta “Nebo za sve“.

Leave a Reply