Održana prezentacija programa “Pokreni se za budućnost”

U četvrtak, 05.06.2014. godine, sa početkom u 11.00 časova, u Regionalnoj privrednoj komori Kruševac održana je prezentacija programa “Pokreni se za budućnost” i “Pokreni se za posao” . Prezentacija je realizovana u saradnji programa Pokreni se za budućnost, RPK Kruševac, Astronomskog društva Eureka iz Kruševca, Akademije nacionalnog razvoja iz Beograda i NVO Eneka iz Niša.

Pre samog početka prezentacije održan je radni sastanak između g-dje Ljubice Maksimović, kooridnatorke projekta “Pokreni se za budućnost!”, g-dja Mirjana Zlatanović, pomoćnice gradonačelnika Grada Kruševca za društvene delatnosti, g-dje Jelena Milanović, direktorka Fonda za podsticanje i razvoj mladih talenata Grada Kruševca, ma Zorana Tomića iz Astromskog društva Eureka iz Kruševca i predstavnika RPK Kruševac. Na sastanku je bilo reči o programu, razmeni iskustava i razgovora oko pokretanja sličnog programa u Kruševcu.

Program “Pokreni se za budućnost!” sporovodi se uz finansijsku podršku kompanije Filip Moris i već deset godina ima za cilj da podrži, osnaži i motiviše studente u nastojanjima da unaprede svoja znanja i veštine, učestvuju u realizaciji društveno-korisnih projekata i time doprinesu razvoju svog grada i zajednice.

U 2014. godini program širi polje svog delovanja na teritoriju cele Srbije. Za finansiranje projekata mogu da se prijave: neformalne omladinske grupe (sa teritorije Republike Srbije); nevladine organizacije (sa teritorije Republike Srbije); fakulteti Univerziteta u Srbiji (samostalno ili u partnerstvu sa drugim organizacijama, institucijama i državnim fakultetima sa teritorije Republike Srbije); druga pravna lica. Prioritetne teme u okviru kojih treba poslati predloge projekata javnog zagovaranja (zastupanja) za realizaciju u 2014. godini su: ilegalna trgovina (opšti uticaj na društvo; kontrola kvaliteta proizvoda; zaštita potrošača); preduzetništvo mladih (ekonomsko i društveno osnaživanje mladih); promocija nauke (naučne institucije – značaj, uloga i sistemsko rešavanje; praktična primena nauke u svrhu društveno-ekonomskog razvoja). Prezentaciju programa “Pokreni se za budućnost!” održala je koordinator programa g-đa Ljubica Maksimović, koja je govorila o programu i diskutovala sa učesnicima o načinu i mogućnosti konkurisanja.

Nakon ove prezentacije, prisutnima je predstavljen i program „Pokreni se za posao“, koji je namenjen osobama sa dobrom poslovnom idejom iz cele Srbije. Program obezbeđuje bespovratna sredstva u vidu opreme neophodne za pokretanje ili unapređenje preduzetničke delatnosti; poslovne i stručne obuke; stalnu savetodavnu pomoć od strane ekonomskih stručnjaka. Prezentaciju je održao g-din Milivoje Jovanović, koordinator ovog programa.

Prezentaciji je prisustvovalo oko 40 privrednika, predstavnika NVO, lokalnih samouprava, institucija za podršku privredi i mladima, obrazovnih institucija i mladih ljudi sa teritorije Rasinskog okruga.

Detaljnije o projektu “Pokreni se za budućnost!”

Detaljnije o projektu “Pokreni se za posao”

Fotografije sa današnje prezentacije možete pogledati u galeriji. Ovaj događaj propratile su i ekipe Regionalne televizije Kruševac i TV Plus.

Leave a Reply