Fotografije Meseca iz Kruševca

lnomnlogo_circleProšlo je par dana od kad je završena Međunarodna noć posmatranja Meseca. Utisci su da je akcija ove godine prošla zaista odlično, veliki broj sugrađana koji su se odazvali pozivu pokazuje da za naukom vlada interesovanje u gradu. U tom cilju mi smo pored posmatranja svakom sugrađaninu obezbedili i da fotografiše Mesec, tako da su svi učesnici ove akcije koji su nam se javili i poslali svoje fotografije dobili su sertifikate kojima se potvrđuje njihovo učešće na ovogodišnjoj akciji. Posebno nam je drago što je naušu akciju na kratko posetio i Načelnik gradske uprave Bojan Bjelanović kome je danas odnešen sertifikat, kao i RTK, TV Plus, TV Jefimija i dopisništvu RTS-a koji su nam pomogli u promociji događaja. Među prvima zahvalnice su dobili Rasina.net, Kruševac ONLINE, Kancelarija za mlade i Gimnazija koji su nam među prvima izašli u susret svojom podrškom i promocijom.

Sada ćemo vam predstaviti fotografije koje su pristigle na našu adresu. Svi učesnici su dobili sertifikate i mi im se zahvaljujemo što su nam se javili. Koristimo priliku da pozovemo i ostale učesnike da nam svoje fotografije proslede kako bi ih objavili.

Jelena Đorđević

 

Milena Vesić i Goran Bonić (jedna od dve poslate fotografije)

 

Aleksandar Ristić

Bojana Miladinović

 

Jelena Đorđević

Miloš Bekčić

 

Mi se svim učesnicima zahvaljujemo i moramo reći da su fotografije odlične. Fotografije su nastale pomoću običnih digitalnih fotoaparata i mobilnih telefona i moramo reći da su učesnici pokazali zavidnu spretnost kada je reč o fotografisanju kroz teleskop sa ovim uređajima. To zaista nije nimalo lako. Ove fotografije će biti takođe sastavni deo izložbe koja je planirana povodom festivala nauke “Dani Eureke” u Gimnaziji. O tome uskoro više na sajtu Eureke.

Leave a Reply