Posmatranje komete C/2011 L4

Nakon predavanja o kometi Panstarrs koja je održana u gimnaziji povodom tri godine udruženja, članovi AU “Eureka” izvršiće posmatranje ove komete. Ona će iznad naših prostora biti vidljiva dobrim delom marta meseca. Nakon toga će ona nastaviti da se udaljava od Zemlje, ali neće biti vidljiva golim okom. Trenutno će moći da se posmatra jačim dvogledima i manjim teleskopima. Pošto u predstojećem periodu nas očekuje nestabilni vremenski uslovi, svaki vedar dan će značiti.

lokacija

Tim povodom u nedelju sa početkom u 17 časova biće održano posmatranje ove komete sa Bagdale. Članovi će početi da se okupljaju negde u 16:30 i da postavljaju svoju opremu. Kometa će moći da se posmatra nekih pola sata nakon zalaska Sunca. Svi koji žele da posmatraju kometu sa članovima udruženja dobrodošli su. Lokacija odakle će posmatranje biti jeste raskrsnica Njegoševe, prve Južnomoravske brigade i Bagdalski venac. To je jedina lokacija sa koje će zapad biti dobro vidljiv. Nakon komete u planu je da se posmatraju Jupiter, M42 i M45 objekti.

U nastavku pogledajte i fotografiju gde je data mapa lokacije odakle će biti održano posmatranje. Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti na telefon  062/87-84-041 .

Leave a Reply