Kratak kurs astronomije

Kao što smo i obećali, pripremili smo jedan kratak kurs iz osnova astronomije. Kurs je napravljen po uzoru na online kurs o kome je bilo reči. Moćićete da saznate kako se astronomija kao nauka razvila, ko su bili poznati astronomi i koji su njihovi doprinosi, nešto o osnovnim veličinama i merama u astronomiji i o Sunčevom sistemu.

Kurs je napravljen kako bi se nastavilo dalje sa popularizacijom astronomije i da se primeni novi način popularizacije, putm interneta. Imate priliku da nakon dobro proučenih 10 lekcija ovog kursa polažete i dobijete sertifikat o poznavanju osnova astronomije. Prvo takvo polaganje biće organizovano 9. oktobra za vreme festivala nauke koji će se održati u kruševačkoj gimnaziji pod nazivom “Dani Eureke”. Osobe koje polože ovaj kurs dobiće sertifikat i imati mogućnost da u narednom periodu pohađaju razne druge kurseve iz astronomije koje će AU “Eureka” i Savez Astronoma Amatera Srbije zajednički da organizuju. Materijal za polaganje ovog kursa možete naći na ovoj stranici. Takođe naćićete i neka od pitanja koja će biti na testu. Test će se sastojati od 20 pitanja koja će biti po principu zaokruživanja. Imaćete ponuđena tri odgovora od kojih je jedan sigurno tačan.

Obaveštenje o tačnom vremenu i učionici gde će biti polaganje moćićete da pogledate na sajtu AU “Eureka”, kao i o festivalu nauke. Sva zainteresovana lica koja bi želela da polažu ovaj kurs mogu nam se javiti slanjem maila a temom “Kurs iz astronomije”, gde je potrebno da pošaljete vaše osnovne podatke kako bi smo vas evidentirali na spisak. Kurs je bepslatan i samo polaganje testa.

Leave a Reply