Održano predavanje: Pohod na Mesec – 50 godina kasnije

Povodom 50 godina od sletanja čoveka na Mesec u Narodnoj biblioteci održano je predavanje pod nazivom Pohod na Mesec – 50 godina kasnije. Predavanje je održao Miloš Stanković gde je prisutnima kako u sali tako i putem lajv prenosa objasnio neke karakteristike Meseca, Apolo program i opisao sve Apolo misije sa ljudskom posadom. Naučili smo zanimljive činjenice poput koliko je astronauta bilo uključeno u ovaj program, koliko je njih hodalo po mesecu, ko je igrao golf, a ko je izazvao prvu saobraćajku na Mesecu.

Predavanju jeste prisustvovao mali broj ljudi u sali (desetak) ali smo organizovali i uživo prenos preko fejsbuka, tako da smo se potrudili da što veći broj ljubitelja astronomije ima priliku da čuje ovo predavanje. Snimak uživo prenosa možete videti na našem YouTube kanalu. Fotografije sa predavanja možete videti u galeriji.

Ovo predavanje realizovano je u okviru projekta “Astronomski kamp Jastrebac 2019” koji AU “Eureka” realizuje u okviru Lokalnog akcionog plana za mlade grada Kruševca, finansiran od strane grada Kruševca i podržano od strane Kancelarije za mlade, Turističke organizacije grada Kruševca i Centra za stručno usavršavanje.