Završena prijava za učesnike projekta “Lovci na asteroide i planete”

U četvrtak 27. septembra u ponoć zatvorene su prijave za učesnike na projektu “Lovci na asteroide i planete”. Drago nam je da saopštimo da je interesovanje za učešće bilo veliko i da je broj prijava premašio naša očekivanja. Ukupno je pristiglo 65 prijava i što je jako važno ne samo iz Kruševca, već i drugih gradova. Tako da pored 43 učesnika iz Kruševca, a projektu će biti uključeni i učesnici iz Kladova njih 5, Kikinde dva učesnika, Zrenjanina 10 učesnika i iz astronomskog društva “Orion” iz Sarajeva gde očekujemo veliki broj učesnika.

U narednom periodu biće završena priprema materijala za sve učesnike, održane obuke za učešće u istraživanjima i na kraju projekta biće predstavljeni rezultati svih timova. Za početak timovi će biti podeljeni po gradovima odakle su tako da ćemo na projektu imati ukupno 5 timova koji će raditi na istraživanjima novih asteroida i planeta u Svemiru.

Uskoro ćemo objaviti tačnu agendu daljih aktivnosti na projektu.

Projekat “Lovci na asteroide i planete” se realizuje od strane astronomskog udruženja “Eureka” uz finansijsku podršku Centra za promociju nauke u okviru Naučnog kluba Kruševac.