Čas pod noćnim nebom – izveštaj

U sredu 26. septembra u dvorištu OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” održan je čas pod vedrim nebom. Posmatranje je organizovano na inicijativu nastavnika geografije Miodraga Petronijevića​. Za ovu priliku učenici su imali prilike da posmatraju Jupiter, Saturn i Mars i da kroz zanimljivo predavanje koje je održao Miloš Stanković​ mogli su da upoznaju noćno nebo.

Drago nam je da smo pozvani od strane škole da sa njihovim petacima podelimo naše znanje i iskustvo i uvek ćemo se odazvati svakom pozivu škola i pomoći da nauku učinimo zanimljivijom.

Takođe su učenici upoznati i sa projektom “Lovci na asteroide i planete” i očekujemo da će se određeni broj njih prijaviti da učestvuje u aktivnostima. U realizaciji posmatranja učestvovao je i Darko Jovanović. Aktivnost je propratila ekipa TV Plus i zahvaljujemo se na njihovoj podršci kao i TV Jefimiji na promociji aktivnosti. Fotografije sa događaja možete videti u albumu.

Aktivnost je realizovana kao deo projekta “Lovci na planete i asteroide” ​koji se realizuje od strane AU “Eureka” uz finansijsku podršku Centra za promociju nauke u okviru Naučnog kluba Kruševac.