Letnja škola astronomije “Jastrebac 2018” – najava

Nakon prošlogodišnjeg uspešno realizovanog prvog astronomskog kampa na Jastrepcu ove godine astronomsko udruženje “Eureka” ide korak dalje. Organizuje prvu letnju školu astronomije na Jastrepcu pod nazivom “Jastrebac 2018”. Školu astronomije realizovaće zajedno sa astronomskim društvom “Ruđer Bošković” koje ovakvu školu organizuje po trinaesti put.  Škola astronomije “Jastrebac 2018” finansira grad Kruševac po Konkursu za implementaciju Lokalnog akcionog plana za mlade grada Kruševca, sprovodi Astronomsko udruženje “Eureka” u partnerstvu sa Kancelarijom sa mlade Odeljenja za društvene delatnosti, Centrom za stručno usavršavanje i Turističkom organizacijom grada Kruševca. Školu je finansijski pomogao i Centar za promociju nauke u okviru projekta koji realizuje AD “Ruđer Bošković”.

Više informacija o programu škole možete videti na stranici projekta.

AU “Eureka” je preko projekta obezbedilo sredstva za boravak 6 osoba potpuno besplatno svih 8 dana trajanja škole. Uskoro se očekuje i odgovor od strane Mense Srbije gde očekujemo da ćemo dobiti podršku za još 5 mesta kako bi povećali broj učesnika koji će potpuno besplatno učestvovati na školi.

Svi zainteresovani kruševljani ljubitelji astronomije uzrasta od 15 do 30 godina putem formulara mogu se prijaviti za besplatno učešće na školi, dok će posebna komisija doneti odluku o osobama koje će moći besplatno da učestvuju na školi. Svi ostali zainteresovani mogu se javiti na e-mail eurekakutak@gmail.com ili adrb@adrb.org za učešće na školi. Cena učešća je 14.160 dinara za svih 8 dana učešća na školi. 

Uskoro ćemo objaviti i konačni program same škole. Za više pitanja možete nas kontaktirati na 064/2032417 ili putem e-mail: eurekakutak@gmail.com.