Još jedan projekat dobio podršku

Još jedan projekat članova astronomskog udruženja “Eureka” dobio je podršku za realizaciju. Ovog puta u pitanju je projekat “Lovci na asteroide i planete” koji će se realizovati u okviru Naučnog kluba Kruševac u oktobru i novembru 2018. godine. Projekat je ocenjen sa visokom ocenom 4,47 od strane komisije pri CPN i zauzeo 13. mesto u kategoriji 1 projekata ove godine. Ponosni smo na naš rad i nadamo se da će projekat biti uspešno realizovan u Kruševcu.

Takođe nam je drago da je astronomsko društvo “Ruđer Bošković” takođe na ovogodišnjem konkursu dobilo 100.000 dinara za realizaciju škole astronomije na Jastrepcu koje ove godine realizuje u saradnji sa našim udruženjem. Očekujemo veliki broj učesnika i da ova škola bude jedna od boljih koje je AD “Ruđer Bošković” realizovalo.

Povodom Nacionalnog dana nauke 10. jula predstavnik našeg udruženja Zoran Tomić biće na ceremoniji koja će se održati u Rektoratu Beogradskog univerziteta i tom prilikom dobiti javno priznanje kao predstavnik projekta koji će se ispred CPN realizovati ove godine.