Prijava za učešće na školi iz Osnova astronomije

aekAstronomski Eureka kutak je omladinski volonterski projekat koji realizuje neformalna grupa “Astronomsko udruženje Eureka” uz podršku resurs centra “Edukativni centar” – Kruševac u okviru programa “MLADI SU ZAKON – Ministarstvo omladine i sporta“. Projekat se realizuje u periodu 12. avgusta do 31. oktobra 2016. godine na području grada Kruševca.

Cilj ovog projekta je da mladi steknu znanja i veštine iz osnova astronomije i iskustva u rukovanju astronomskom opremom. Znanja koja će poneti sa ove škole omogućiće da steknu novi pristup prilikom izučavanja oblasti kao što su fizika i geografija.

Za vreme trajanja projekta planirane su brojne posmatračke aktivnosti kako bi se projekat promovisao, ali još veći broj tokom trajanja škole. Takođe škola će imati elemente teorijske nastave iz oblasti posmatračke astronomije, praktični deo gde će se savladati osnove astrognozije, korišćenja dvogleda, teleskopa i astrofotografije. Takođe, polaznici će dobiti i osnovna znanja u korišćenju planetarijumskih softvera, kao i u realizaciji istraživanja u oblasti svetlosnog zagađenja.

Pravo učešća na ovogodišnjoj jesenjoj školi astronomije imaju učenici osmog razreda osnovnih škola, učenici srednjih škola, studenti, nastavnici fizike i geografije i svi drugi zaljubljenici u astronomiju. Aktivnosti su planirane da budu realizovane u periodu trajanja projekta svake subote, dok će nakon zvaničnog završetka projekta predavanja biti nastavljena svake druge subote u mesecu. Predavanja će se realizovati u Klubu za mlade, dok će praktični deo škole biti na Bagdali.

Prijavu možete poslati putem e-maila: eurekakutak@gmail.com ili putem popunjavanja online formulara https://eurekaau.wufoo.com/forms/zfwhobx0hrjcrr/.

Prijava za učešće na školi traje do 23. septembra 2016. godine u 12 časova.

Sve dodatne informacije o samom trajanju škole, rasporedu predavanja i posmatračkih aktivnosti možete saznati putem maila ili pozivom na telefon 064/203-24-17.

projekat