Ekstrasolarne planete i lovci na planete – izveštaj

aekNa inicijativu vaspitača Natasa Jovanovic iz doma za učenike srednjih škola “Pane Đukić Limar” članovi AU “Eureka” održali su predavanje pod nazivom “Ekstrasolarne planete i lovci na planete”. Cilj predavanje je bio da se učenici upoznaju sa ekstrasolarnim planetama, načinima kako se one otkrivaju i kako i sami mogu da se uključe u istraživanje istih putem online projekta Planet Hunters. Predavanje je održao Zoran Tomić, predsednik udruženja, a od članova udruženja predavanju su prisustvovali i Petrović Anđela, Darko Jovanovic, Miona Jovanović, Stefan Andjelkovic i profesor fizike Natasa Ralic.

Predavanje je održano pred oko 40ak učenika koji su takođe upoznati i sa samim projektom koji se realizuje i nadamo se da će neki od njih biti i polaznici škole Osnova astronomije koju Eureka organizuje u okviru projekta.

Fotografije sa događaja možete pogledati u galeriji, dok na YouTube kanalu možete videti i snimak predavanja.

Predavanje je sastavni deo projekta Astronomski Eureka kutak koji se realizuje u okviru programaMladi su zakon – Ministarstvo omladine i sporta uz podršku resurs centraEdukativni Centar Kruševac.

projekat