Svečana dodela teleskopa i InOMN2014 u Kruševcu

Nakon pristizanja opreme potrebne za realizaciju projekta “Budi i ti astronom” u petak 12. septembra u Mozaik sali gradske uprave organizuje se svečana promocija projekta “Budi i ti astronom” i uručivanje dva teleskopa školama koje će biti učesnici na projektu. Tom prilikom takođe biće predstavljeni i ostali projekti koji se realizuju u okviru programa “Mladi su Zakon” koji se finansira iz sredstava Ministarstva omladine i sporta i realizuje uz pomoć resurs centra za Rasinski okrug, Edukativnog centra Kruševac. Skupu će prisustvovati predstavnik Ministarstva omladine i sporta… Konferencija u mozaik sali počeće u 11 časova, a nakon konferencije posetiće se osnovna škola u Ribaru gde će biti uručena donacija u vidu teleskopa koju će uručiti predstavnici Ministarstva omladine i sporta i gradske uprave grada Kruševca. Tom prilikom biće predstavljena ideja o pokretanju škole astronomije i grupa “Mladi za Ribare” predstaviće rezultate svog rada.

Stampani materijal-1

Nakon ovog dela programa u večernjem terminu na Bagdali, u blizini Njegoševe kapele, sa početkom od 21:30, ako vremenski uslovi dozvole, biće realizovana aktivnost “Međunarodna noć posmatranja Meseca”. U slučaju loših vremenskih uslova ovaj deo se pomera za naredni termin.

lnomnlogo_circle

Omladinski projekat ”Budi i ti astronom” sprovodi AU ”Eureka”, uz podršku Resurs centra ”Edukativni centar – Kruševac” u okviru programa ”MLADI SU ZAKON – Rasinski okrug”.

Leave a Reply