VIII konferencija “Razvoj astronomije kod Srba”

U Beogradu, u prostorijama Narodne opservatorije na Kalemgdanu, u periodu od 22. do 26. aprila održaće se po osmi put konferencija pod nazivom “Razvoj astronomije kod Srba”. Tema konferencije jeste predstavljanje najnovjih dostignuća astronoma u Srbiji, promocija i popularizacija astronomije, rad astronomskih društava i prisutnost astronomije u svakodnevnom životu ljudi. Ove godine se prijavio rekordno veliki broj učesnika i radova i očekuje se veoma zanimljiva konferencija.  Jedni od učesnika ove konferencije su i članovi AU “Eureka”.

Za ovu konferenciju članovi AU “Eureka” predstaviće se svojim radom pod nazivom “Aktivnosti AU “Eureka”u Kruševcu 2012 – 2014” gde će Zoran Tomić, Sanja Jovanović, Miloš Stanković, Darko Jovanović i Aleksandar Ristić prikazati sve aktivnosti koje je Eureka realizovala u navedenom periodu na polju promocije astronomije u gradu sa akcentom na projekte na kojima su učestvovali, astronomske fenomene koji su ispraćeni i detaljnim prikazom planiranih aktivnosti i projekta “Nebo (ni)je granica”, projekat izgradnje kruševačke astronomske opservatorije.

Pored ovog rada Jovan Aleksić iz AD “Ruđer Bošković” zajedno sa Zoranom Tomićem predstaviće rad pod nazivom “Onlajn kursevi iz astronomije” koji je nastavak njihovog zajedničkog rada na polju promocije astronomije na internetu.

Na kraju konferencije održaće se skupština AD “Ruđer Bošković” i proslava 80 godina rada ovog društva.

Više o konferenciji i svim učesnicima možete pogledati na sajtu AD “Ruđer Bošković” koje je i organizator ove konferencije.

Leave a Reply