Dva priznanja za AU “Eureka” povodom Dana mladih

AU “Eureka” od svog osnivanja je okrenuto ka promociji astronomije i nauke pre svega među mladima. Članovi udruženja od osnivanja, pa i inicijatori su bili mladi. Zbog velikog truda i zalaganja koje AU “Eureka” ulaže u cilju promocije nauke u Kruševcu, udruženje je povodom Dana mladih dobilo dva priznanja.

Prvo među priznanjima dodeljeno je 12. avgusta u Mozaik sali uprave grada Kruševca. Nagradu su dodelili Gradska uprava, Odeljenje za društvene delatnosti i Kancelarija za mlade. Eureka je bilo jedno od 15 udruženja i institucija u gradu koje su dobile zahvalnicu za rad sa mladima u gradu. AU “Eureka” je zahvalnicu dobila za zalaganje na polju promocije i popularizacije nauke u Kruševcu među mladima. Nagradu je uručio načelnik gradske uprave Bojan Bjelanović. U ime udruženja zahvalnicu je primio Zoran Tomić, a dodeli su prisustvovali i Sanja Jovanović, David Todorov, Aleksandar Ristić i Darko Jovanović.

Zoran Tomić i Bojan Bjelanović

Narednog dana članovi Eureke su otišli u Beograd na dodelu nagrada Mladgrad 2013. Ova nagrada se dodeljuje četvrtu godinu za redom sa ciljem da se promovišu i pohvale aktivnosti pojedinaca i grupa na cilju poboljšanja uslova za kvalitetan život mladih i za rad sa mladima u Srbiji. AU “Eureka” je ove godine nominovano od strane svojih članova u kategoriji organizacija koje su poboljšale saradnju između mladih i lokalnih samouprava. AU “Eureka” je bilo jedina organizacija iz Kruševca koja je nominovana. Ove godine dodeljeno je posebno priznanje udruženju za rad na ovom polju i da napomenemo da je Eureka bila jedno od tri udruženja koje su na svečanosti dobile priznanja. Grad Kruševac je pomogao udruženju da primi nagradu obezbedivši prevoz do Beograd, dok je ekipa RTK-a ispratila celokupan događaj.

Zoran Tomić, Sanja Jovanović i Aleksandar Ristić na dodeli priznanja

Dodeljena priznanja za članove AU “Eureka” znače puno jer govore da se poštuju i vrednuju napori i energija koja se ulaže da se promeni situacija u lokalnoj zajednici i promoviše nauka u Kruševcu i Srbiji. Takođe, nagrada nam predstavlja i veliku opomenu da u narednom periodu još više i bolje radimo na polju promocije nauke u gradu.

Fotografije sa dodele zahvalnica možete pogledati putem sledećeg linka, kao i fotografije sa dodele posebnog priznanja. Više o nagradi Mladgrad za 2013. godinu možete pogledati na sajtu Građanske inicijative. Više o dodeli zahvalnica u Kruševcu možete pogledati na sajtu RTK.

Leave a Reply