AU “Eureka” na konferenciji u Volosu

U grčkom gradu Volosu od 2. do 4. avgusta održana je međunarodna konferencija “e-Infrastrucutre for an Engaging Science Classroom”  koja je okupila veliki broj osoba koje se bave istraživanjima, obrazovanjem i promocijom nauke, pre svega astronomije. Članovi AU “Eureka” učestvovali su na ovoj konferenciji sa tri rada i to:

  1. Sanja Jovanović i Zoran Tomić – “Teaching children about astronomy through the game”
  2. Zoran Tomić – “Work of AS “Eureka” on the promotion and popularization of astronomy in Krusevac”
  3. Zoran Tomić, Gianluca Masi i Jovan Aleksić – “Application of the Internet in the promotion and popularization of Astronomy”

Takođe, Zoran Tomić je zajedno sa Milanom Miloševićem predstavio i projekat “Astronomija iz fotelje” koji je realizovan u Nišu, gde je putem donacije Filip Moris kompanije Niš dobio svoju prvu astronomsku opservatoriju.

Zoran Tomić tokom prezentacije svog rada

Prva dva navedena rada su su na konferenciji predstavljena kao poster prezentacije, dok je Zoran Tomić  svoj zajednički rad sa dr Gianluca Masi i Jovanom Aleksićem, posvećen primeni interneta u promociji astronomije, predstavio kao virtuelni predavač. Zbog obaveza i nemogućnosti da lično prisustvuju konferenciji rad je predstavljen putem Google Hangout-a.

Posteri radova AU “Eureka” i “Astronomija iz fotelje” projekta

Uskoro će radovi biti publikovani, kao i posteri sa konferencije. Ovo je jedan od velikih uspeha AU “Eureka” koji su na konferenciji uspešno predstavili svoj rad na promociji astronomije u Kruševcu i Srbiji. Fotografije koje vidite su preuzete sa facebook grupe GTTP gde možete pogledati i ostale fotografije sa konferencije.

Video snimak prezentacije od 3. avgusta kada je predstavljen rad Zorana Tomića možete pogledati u nastavku:

Leave a Reply