Konkurs “Kosmos i budućnost čovečanstva”

Povodom 50 godina prvog leta čoveka u svemir, Jurija Gagarina

Društvo srpsko-ruskog prijateljstva na čelu sa Ivanom Žigon raspisuje

NAGRADNI KONKURS NA TEMU

“ Kosmos i budućnost čovečanstva ”

Društvo srpsko-ruskog prijateljstva iz Beograda u saradnji sa fondom “Centar Nacionalne Slave Rusije” raspisuje nagradni konkurs za učesnike uzrasta od 18-30 godina pod nazivom “Kosmos i budućnost čovečanstva”, povodom 50 godina prvog leta čoveka u svemir, Jurija Gagarina.

K O N K U R S

Povodom 50 godina prvog leta čoveka u svemir, Jurija Gagarina

“Kosmos i budućnost čovečanstva”

Jurij Gagarin je dao ogroman doprinos razvoju kosmonautike. Pre njega, ni jedan čovek nije bio u kosmosu. On se nije uplašio neizvesnosti, svesno je rizikovao. Pre poletanja, Jurij Gagarin je rekao: “Sve što sam proživeo i uradio u svom životu, sve je proživljeno i urađeno zbog ovog minuta”. Zaista, ceo njegov život je bio povezan sa nebom, i nije slučajno što je baš on napravio kolosalni korak. Učinivši ono o čemu su drugi samo maštali, popločao je put u kosmos. Razumevajući kakva odgovornost leži na njemu, potrudio se da uradi sve što je bilo u njegovoj moći. I, uspeo je.

Danas je let u kosmos nešto što pripada svakodnevnici i ne iznenađuje. Međutim, uprkos tome, ono će uvek da uzburkava našu fantaziju, što je dobar uslov za aktivno i živo učešće u konkursu koji je pred Vama.

Teme Vašeg stvaralaštva mogu da budu: uticaj poletanja prvog čoveka u kosmos ili ličnost Jurija Gagarina na ljude i nauku, vaše predstave o međugalV vaš rad bude originalan, pripremljen specijalno za konkurs i da se ne koristi u komercijalne svrhe.

Na konkurs se primaju kako pismeni radovi (članci, eseji, priče, naučni doprinosi), tako i drugi stvaralački radovi, multimedijalna sredstva – video spotovi, animacije, ili u vidu skulptura, modela, maketa, tj. bilo kojih tradicionalnih ili krativnihh načina izražaja ljudske misli u okviru zadate teme.

 

Više informacija o konkursu možete pogledati putem sledećeg linka.

Leave a Reply