10. Mesijeov maraton

Jubilarni, deseti maraton u oragnizaciji AM će imati međunarodni karakter i za sada se zna da gosti dolaze  iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Mađarske i Slovačke. Maraton će se održati na Andrevlju, nekih pet kilometara severno od Letenke (dosadašnjeg mesta održavanja maratona). Od Novog Sada do Andrevlja biće obezbeđen autobuski prevoz.

Na Andrevlju takmičare očekuje odličan smešataj u Kongresnom centru „Andrevlje”. Centar razpolaže sa jednokrevetnim, dvo i trokrevetnim komfornim sobama i brojnim dodatnim sadržajima  za ugodan boravak i provod o čemu smo pisali u prvom broju našeg štampanog časopisa. Andrevlje je jadno od najlepših izletišta u Vojvodini. Nalazi se u Nacionalnom parku „Fruška gora“, 30 kilometara od Novog Sada, u šumi, na nadmorskoj visini od 300 metara. Osmtrački uslovi su vrlo dobri s obzirom na preosvetljenost čitave Vojvodine.

Pravilnikom o takmičenju predviđeno je da svaki takmičar može da ima jednog pomoćnika koji se smatra učesnikom u takmičenju. Za sve učesnike u takmičenju su obezbeđeni smeštaj i dva obroka dnevno i to ručak i večera (po planu u vreme doručka svi učesnici će spavati).

Prijave za takmičenje šaljite na adresu: mm2011@astronomija.co.rs. Napišite svoje ime i prezime, mesto prebivališta i da li dolazite sa pomoćnikom ili ne.

Više infomracija o takmičenju, pravilniku, smeštaju i nagradama možete da pročitate na sajtu Astronomskog magazina.

Leave a Reply