Astronomija iz fotelje – AIESEC LC Niš

U Nišu je na Ekonomskom fakultetu održano predavanje na temu “Astronomija iz fotelje”. Predavanju su prisustvovali članovi AIESEC studentske organizacije članovi lokalne kancelarije u Nišu. Predavanju je prisustvovalo oko 50 članova i predavanje je održano u okviru sastanka lokalne kancelarije. Članovi su zadovoljni predavanjem i psotoji veliko interesovanje da se organizuju nova predavanja na temu astronomije i nauke generalno. Takođe ovo je bila odlična prilika da se upoznaju za novim načinom kako se internet može primeniti za amatersku astronomiju i pravljenje astrofotografija.

Sastavni deo ovog izlaganja bila je i anketa. Anketa je sastavljena sa ciljem da se dobije povratna informacija od članova o kvalitetu prodavanja, kvalitetu prezentacije, o stepenu zainteresovanosti članova za astronomiju i nove edukacije o tim temama, ali i da se vidi stepen zainteresovanosti za primenu robotizovanih teleskopa, posebno kada se uzme u obzir da će u Srbiji uskoro proraditi prvi robotizovani teleskop nazvan “Milanković”.

Rezultati ankete će biti objavljeni najkasnije do marta meseca. Ako su još neke škole ili organizacije zainteresovane da čuju predavanje na temu primene robotizovanih teleskopa i njihovo upravljanje preko interneta mogu nas kontaktirati preko kontakta na našem sajtu. Uskoro ćemo organizovati ovo predavanje u Kruševcu u gimnaziji za sve srednjoškolce i osnovce koji su zainteresovani.

Leave a Reply