Završna svečanost projekta “Astronomski Eureka kutak”

aekU četvrtak 3. novembra u čitaonici Narodne biblioteke Kruševac sa početkom u 18 časova održaće se svečanost povodom završetka projekta “Astronomski Eureka kutak”. Projekat je realizovan u periodu 12.08. do 31.10.2016. godine na području grada Kruševca u organizaciji neformalne grupe “Astronomsko udruženje Eureka”. Tokom realizacije projekta organizovan je veliki broj posmatranja i predavanja na kojima je prisustvovalo preko 1000 ljubitelja astronomije ne samo iz Kruševca, već i iz Prokuplja i Trstenika. Tom prilikom biće uručene zahvalnice zaslužnim institucijama i pojedincima koji su pomogli da se projekat uspešno realizuje.


Takođe započeta je realizacija škole osnova astronomije koja će se nastaviti i nakon završetka projekta u novim prostorijama udruženja. Cilj ove aktivnosti je da se mladi ljudi obuče za bavljenje astronomijom i pripreme za učešće na astronomskoj olimpijadi.


Nakon svečanog dela biće održano poslednje predavanje u okviru projekta pod nazivom Predavanje „Zašto je astrologija astrolagija?“ koje će održati prof. dr Dragan Gajić, redovni profesor sa PMF-a u Nišu.

 

projekat