Svečano inaugurisana druga generacija mladih ambasadora

U Mozaik sali skupštine grada Kruševca je 3. novembra 2016. godine inaugurisana druga generacija Mladih ambasadora. Ovu generaciju čine 53 mlada ambasadora koja će u narednih godinu dana aktivno raditi na promociji kulturnih, obrazovnih, sportskih i preduzetničkih aktivnosti u gradu. Pored tih aktivnosti za mlade ambasadore biće organizovane neformalne edukacije na teme javnog nastupa, govorništva, razvoja prezentacionih veština i pisanja projekata. Uspešan rad novoj generaciji mladhi ambasadora poželeo je predsednik udruženja Branko Krsmanović i pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport Predrag Milenković.

U ime Ambasadora osnovnih škola, značku je primila Milica Milanović, učenica škole “Branko Radičević”, a uručio je direktor Narodnog muzeja Goran Vasić. Predsednik Astronomskog udruženja Zoran Tomić darivao je značkom učenika Gimnazije Luku Palalića, a Aleksandar Marinković, predstavljao je ambasadore, predstavnike studentske populacije, kome je značku poklonio predsednik Regionalne privredne komore Predrag Vukićević.

Ovogodišnji dobitnik Počasne značke je šef kabineta Gradonačelnika Kruševca, Snežana Drašković. U umetničkom programu učestvovao je hor Muzičke škole i etno grupa “Lazarice”.

Ove godine AU “Eureka” je partner organizacija UG “Mladi ambasadori” i radiće zajedno sa izabranim članovima na uspešnoj promociji grada i obuci njihovih mladih ekselencija. Fotografije sa događaja možete pogledati u albumu, kao i televizijske priloge u nastavku. O događaju pisali su i novine GRAD, BLIC i INFORMER.