Prijava za astronomski kamp “Jastrebac 2021”

Ove godine organizuje se 5. po redu astronomski kamp “Jastrebac 2021.”. Zbog problema sa korona virusom i ove godine biće realizovana onlajn varijanta. Od 10. do 13. avgusta učesnici imaće prilike da čuju nešto više o crnim rupama, promenljivim zvezdama, potragama za asteroide, astrofotografiji i drugim zanimljivim temama iz astronomije. Detaljan program sa predavačima biće objavljen kroz par dana. Sama predavanja realizovaće se onlajn u popodnevnim satima tako da će svi zainteresovani učesnici moći da ih isprate.


Posmatranja biće organizovana u onlajn i uživo varijanti sa Bagdale, dok će svako od prijavljenih učesnika poret zahvalnice za učešće dobiti i knjigu “Kratki vodič za buduće astronome amatere” koji ćemo poslati poštom. Pravo učešća imaju svi zainteresovani ljubitelji astronomije, sa prioritetom uzrasta od 15 do 35 godina za koje je program primarno namenjen.


Svi zainteresovani učesnici iz Kruševca, ali i šire mogu se prijaviti putem e-mail: eurekakutak2@gmail.com. Potrebno je poslati: ime i prezime, adresu stanovanja, kontakt telefon i šta očekujete od učešća na kampu. Prijave možete slati do kraja jula meseca 2021. godine.


Projekat astronomski kamp “Jastrebac 2021.” realizuje se uz finansijsku podršku grada Kruševca u okviru LAP za decu i uz pomoć Kancelarija Za Mlade Kruševac.