Najava astronomskog kampa “Jastrebac 2020”

Astronomsko udruženje “Eureka” kao i protekle tri godine organizuje astronomski kamp “Jastrebac 2020”. Ovo je odlična prilika za sve zaljubljenike u nauku da provedu 4 dana na planini učeći o astronomiji i posmatrajući noćno nebo! Ove godine smo pripremili brojne aktivnosti kao što su: svakodnevna naučno-popularna predavanja iz astronomije od profesionalnih astronoma i astronoma-amatera, noćna posmatranja kroz teleskope našeg udruženja, astrokviz, projekticije igranih i dokumentarnih filmova, kao i mnoge druge. 

Kamp će se realizovati od 10. do 13. avgusta u hotelu “Idila” na Jastrepcu. Za kamp se mogu prijaviti osobe od 15 do 30 godina, a same prijave počinju od 01.07 i trajaće do 25.07.2020. godine. Besplatna mesta na kampu su ograničena, tj. obezbeđeno je za 30 učesnika pokriće svih troškova učešća na kampu, a prednost za prijavu imaju ljubitelji astronomije iz Kruševca. To uključuje: smeštaj u hotelu “Idila”, hranu i sve aktivnosti na kampu. Kampu se može prisustvovati i o sopstvenom trošku, tj. pokriću troškova hotelskih usluga tokom boravka na kampu, ukoliko se besplatna mesta popune. 
Po završetku prijava, objavićemo detaljan program kampa i kontaktirati sve polaznike oko detaljnih informacija. U slučaju uvođenja rigiroznijih mera u cilju suzbijanja virusa “Covid-19”, kamp se neće održati.

Prijave za učešće slati na e-mail: eurekakutak2@gmail.com i u sadržaju mejla napisati ime i prezime učesnika, datum rođenja, mesto i šta očekuje od učešća na ovogodišnjem kampu Jastrebac 2020″.

Projekat astronomski kamp “Jastrebac 2020” po konkursu za implementaciju Lokalnog akcionog plana za mlade grada Kruševca, realizuje astronomsko udruženje “Eureka, koje finansira Grad Kruševac u saradnji sa Kancelarijom za mlade grada Kruševca, Turističkom organizacijom grada Kruševca i Centrom za stručno usavršavanje Kruševac.