Poziv za učenike kampa “Jastrebac 2019”

Astronomsko udruženje “Eureka i ove godine organizuje letnji astronomski kamp “Jastrebac 2019”. Kamp se realizuje u okviru programa Lokalnog akcionog plana za mlade grada Kruševca, finansijsku podršku grada Kruševca i podršku Kancelarije za mlade Kruševac. U periodu od 8. do 11. avgusta održaće se kamp u hotelu Trajal, a učesnike očekuje puno zanimljivih predavanja i nadamo se posmatračkih aktivnosti. Glavni objekti koje ćemo tokom kampa posmatrati jesu Mesec, Jupiter i Saturn, a bavićemo se i problemom svetlosnog zagađenja.

Prijave za učesnike kampa su zvanično otvorene i primaće se sve do 25. jula. Obezbeđeno je 20 besplatnih mesta za učesnike, a prednost imaju ljubitelji astronomije starosti od 15 do 30 godina. Može se prijaviti i veći broj učesnika, ali će morati da snose troškove smeštaja i boravka na kampu, dok će materijali za učešće biti obezbeđeni.

Sve što je potrebno jeste da pošaljete vaše podatke: ime i prezime, datum rođenja, adresu i kontakt) na e-mail: eurekakutak@gmail.com i mi ćemo vas kontaktirati u vezi daljih instrukcija. Učesnici na kampu mogu nas posetiti i na dnevnoj bazi i učestvovati u našim aktivnostima bez obaveze da budu sa nama u hotelu.

Detaljan plan kampa objavićemo u narednom periodu, kao i informacije o predavačima, a verujte da će nam u goste doći jedni od najboljih promotera astronomije u Srbiji.