Održano predavanje u Gimnaziji

U četvrtak 10.01.2019. godine u Gimnaziji održali smo prvo predavanje pod nazivom “Amaterska astronomija u godini jubileja”. Predavanje je održano u okviru programa 100 sati astronomije, a povodom proslave jubileja 100 godina postojanja MAU. Zahvaljujemo se profesorki fizike Nadi Savić iz Gimnazije i našem članu Stefanu Anđelkoviću što su pomogli da se predavanje održi.

Na predavanju je bilo reči o astronomiji kao nauci, amaterskoj astronomiji, kako je osnovana MAU i na koje sve načine mladi ljudi mogu da se uključe i bave astronomijom, kao i kako mogu da ostave svoj lični trag i doprinos njenom razvoju.

Isto predavanje biće održano u petak 11.01.2019. godine u 12h u Prvoj tehničkoj školi, a u 18h u Narodnoj biblioteci Kruševac. Predavanje iz biblioteke biće prenošeno uživo na fejsbuk stranici Nebo je granica tako da će biti prilika za ljubitelje astronomije i van Kruševca da ovo predavanje proprate.

U najavi je i organizacija javnog posmatranja koje će biti održano u nedelju 13. januata sa početkom u 18 časova na Bagdali, ali o tome više u toku sutrašnjeg dana. Fotografije sa današnjeg predavanja možete videti u galeriji.