Održana predavanja u Prvoj tehničkoj školi i Narodnoj biblioteci

U petak 11.01.2019. godine održana su još dva predavanja u okviru programa 100 sati astronomije. Predavanja su održana u Prvoj tehničkoj školi u Kruševcu i Narodnoj biblioteci.

Zahvaljujemo se profesorki fizike Nataši Ralić i Jasmina Trajković što su nas pozvale da održimo predavanje i Darku Jovanoviću bivšem učeniku ove škole i našem članu koji je pomogao da ovo predavanje realizujemo. Imali smo prilike da stotinak učenika ove škole upoznamo sa astronomijom, amaterskom astronomijom i međunarodnom astronomskom unijom, ali i našim udruženjem.


U Narodnoj biblioteci predavanje je održano istog dana u večernjim satima i zahvaljujemo se direktorki i kolektivu što nas uvek podržavaju u naporima da promovišemo astronomiju i nauku. Predavanje je prenošeno uživo na stranici Nebo je granica pa smo pored male ali odabrane publike u biblioteci imali i publiku na Internetu. Zahvaljujemo se kanalu Kulturna dešavanja u Kruševcu i sajtu Svemir što su naše predavanje snimili i takođe prenosili.

Fotografije sa ovih aktivnosti možete videti u galeriji, a na sajtu Svemir možete videti snimak lajv prenosa koji je pravljen. U nastavku je i snimak sa kanala Kulturna dešavanja Kruševac.