Polaznike Škole astronomije na Jastrepcu posetila je pomoćnica gradonačelnice Jelena Milanović

Polaznike škole astronomije u organizaciji Astronomskog udruženja EUREKA, koja se održava na Jastrepcu, posetila je pomoćnica  gradonačelnice Jelena Milanović.

Škola astronomije odvija se pod okriljem Lolanog akcionog plana za decu i omladinu Grada Kruševca, a ovom prilikom predsednik Udruženja Eureka Zoran Tomić pomoćnici gradonačelnice uručio je monografiju i značku Udruženja. Škola astronomije okupila je 14 polaznika, a znanja stečena u okviru ovog okupljanja mladi astronimi moći da primene i u narednim edukativnim okupljanjima.

Tog dana polaznici su imali prilike da posmatraju Sunce pomoću Coronado teleskopa društva “Ruđer Bošković”. Takođe iskoristili smo priliku da najavimo i pomračenje Meseca koje se odigralo tog dana i da pozovemo sugrađane da istom prisustvuju. Više o realizaciji posmatranja možete videti u članku.

Fotografije sa škole možete videti u albumu od tog dana. Ostalo je još 4 dana do kraja škole i nadamo se da će vreme poslužiti da se sve aktivnosti uspešno realizuju. Škola se realizuje u okviru projekta “Letnja škola astronomije Jastrebac 2018”. Projekat “Letnja škola astronomije Jastrebac 2018” po Konkursu za implementaciju Lokalnog akcionog plana za mlade grada Kruševca, sprovodi Astronomsko udruženje “Eureka” Kruševac, finansira grad Kruševac.

Snima televizije RTK o školi možete videti na njhovom sajtu i Youtube kanalu.