Gostovanje AU “Eureka” u “Žikinoj šarenici”

U Kruševcu 23. i 24. juna gostuje Žikina šarenica koja će se snimati iz Lazarevog grada i centra grada. U subotu 23. juna u emisiji pored brojnih drugih predstavnika institucija, udruženja i grada predstavila se u naša Eureka. Za tu priliku pripremljena je postavka sa tri teleskopa od kojih su dva korišćena za posmatranje Sunca. Imali smo priliku da posmatramo Sunce sa bipolarnim pegama i veliki broj prisutnih gostiju je tokom snimanja emisije prilazio postavci kako bi posmatrali Sunce.

Takođe smo iskoristili priliku da pored kraćeg predstavljanja udruženja predstavimo i Letnju školu astronomije Jastrebac 2018. koja će se realizovati od 23. do 31. jula na Jastrepcu u saradnji sa astronomskim društvom “Ruđer Bošković” iz Beograda, ali o tome više u narednim tekstovima. Udruženje su ovog puta predstavili Miloš Stanković, Jelena Mitrović, Stefan Anđelković, Katarina Krstanović i Zoran Tomić.

Delić atmosfere sa današnjeg snimanja emisije koja je išla uživo na tv Pinku od 8.30 do 11.30 možete videti u prilogu RTK, kao i u našem foto albumu.

Snimak cele današnje emisije možete pogledati na Youtube kanalu.