Završen projekat “Moje parče Svemira”

Projekat “Moje parče Svemira” koji su realizovali članovi astronomskog udruženja “Eureka” kao neformalna grupa je uspešno završen. Posle pet dana intezivnog rada sa 20 polaznika radionica uspešno su savladali osnove astronomije. Mladi astronomi predvođeni Anđelom Petrović su na radionicama učenike škole “Veselin Nikolić” romske populacije upoznali sa astronomijom kao naukom, osnovnim nebeskim telima, instrumentima koje astronomi koriste i kao završnica u MZ “Marko Orlović” održano je posmatranje Meseca teleskopom.

Interesovanje mladih je bilo veliko i zbog toga u narednom periodu AU “Eureka” inteziviraće rad sa njima i češće organizovati posmatranja i aktivnosti u Marko Orlović naselju. Poslednjeg dana, tj. večeri projekta učesnicima radionice uručeni su sertifikati za učešće, a ovom prilikom se zahvaljujemo ŠOSO “Veselin Nikolić” i MZ “Marko Orlović” što su nam pružili podršku u realizaciji ovog projekta, kao i televizijama koje su aktivno pratile sam projekat.

Fotografije sa ovog projekta možete videti u galeriji po danima: prvi, drugi, treći, četvrti i peti, kao i TV prilog RTK sa jedne od radionica koje su održane. Projekat je realizovan kao deo programa “Mladi su Zakon” Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, uz podršku ProAktiv organizacije iz Niša.