Podržite projekat “Nebo je granica”

U okviru ovogodišnjeg programa SUPERSTE Zoran Tomić, predsednik i osnivač AU “Eureka” prijavio je projekat pod nazivom “Nebo je granica”. Projekat ima za cilj podizanje kapaciteta za promociju astronomije u Kruševcu i okolini, sa stavljanjem akcenta na ruralno područje opštine Kruševac. Projektom biće nabavljena dodatna astronomska oprema koja će omogućiti da udruženje može organizovati i kurseve astrofotografije, online posmatračke aktivnosti, ali i da obiđe minimum 25 mesnih zajednica u seoskom području kako bi se pormovisala astronomije. Takođe biće otvoren konkurs za mlade ambasadore astronomije koji će nakon obuke nastaviti dalje da se bave promocijom astronomije.

Ako projekat bude odobren to bi značilo da će kruševljani biti na samo jedan korak od astronomske opservatorije pošto će oprema koja će biti kupljena projektom biti u sastavnom delu opservatorije. Tako da ostaje da se napravi kupola gde su već preduzeti adekvatni koraci.

Molimo Vas da podržite projekat kruševačkog astronoma pod nazivom “Nebo je granica” tako što ćete u periodu 21. do 28. novembra glasati za projekat na stranici SUPERSTE http://www.superste.net/project/nebo-je-granica/, lajkovati fejsbuk stranicu projekta https://www.facebook.com/nebojegranica2016/ i pratiti dešavanja na tviter nalogu https://twitter.com/NeboNijeGranica. Da bi se projekat borio za sredstva potrebno je da se nađe u prvih 20 projekata po broju glasova lokalne zajednice. Nadamo se da ćete podržati projekat kao što ste i u prethodnom periodu podržali rad na promociji astronomije u Kruševcu.

 

nebo-je-granica