Posmatranje Meseca, Marsa i Saturna

aekCentar za stručno usavršavanje Kruševac (Naučni klub) u saradnji sa Astronomskim udruženjem “Eureka” Kruševac organizovaće noćno posmatranje Marsa, Saturna i Meseca u sredu 14.09.2016 godine u intervalu od 20:00-00:00 časova. Lokacija posmatranja biće centar grada kod “Kocke” uz pomoć dva teleskopa. Takođe moćiće mobilnim telefonima da se fotografiše Mesec, pa pozivamo sve ljubitelje astronomije da ponesu svoje fotoaparate i mobilne telefone kako bi napravili sopstvene fotografije Meseca.

Ova aktivnost se organizuje i iz razloga jer ovih dana je u Naučni klub u Kruševcu dopremljen njutnov teleskop na EQ5 montaži 200/1000 koji će biti narednih desetak dana u gradu za realizaciju planiranih aktivnosti u klubu. Navedene aktivnosti realizovaće se zajedno sa AU “Eureka” i o njima ćemo pisati u narednoj nedelji.

Ova aktivnost se realizuje kao deo aktivnosti projekta “Astronomski Eureka kutak” koji se realizuje u okviru programa “Mladi su zakon” Ministarstva omladine i sporta uz podršku resurs centra “Edukativni centar” Kruševac.

projekat