Letenka 2016. – izveštaj

Posle pauze od 4 godine članovi AU “Eureka” ponovo su posetili astronomski kamp Letenku. Ove godine na kampu bilo je puno gostiju kako iz zemlje tako i iz inostranstva. Ove godine imali smo prilike da čujemo puno zanimljivih predavanja, da naučimo kako da merimo graničnu magnitudu sjaja zvezda, kako da tražimo mikrometeorite, gledamo lansiranje rakete, učestvujemo u kvizu znanja (gde je uzgred Zoran sa ekipom zauzeo treće mesto), posmatramo kako se takmičari bore za najboljeg astronoma u Mesijeovom maratonu i pre svega upoznamo druge ljubitelje astronomije i družimo se. Nadamo se da ćemo sledeće godine i mi uzeti učešće u Mesijeovom maratonu i da će nas više biti na kampu. Ove godine od članova Eureke na kampu su bili Zoran Tomić, Darko Jovanović i Miona Jovanović.

Više o samom kampu, aktivnostima koje su bile i uticima učesnika možete pronaći na sajtu Astronomskog magazina. Fotografije koje su snimili članovi Eureke možete videti u galeriji.

 

Takođe o samom kampu napravljene su i reportaže medija pa ovom prilikom preporučujemo da pogledate prilog Srpske naučne televizije o kampu, ali i izveštaj koji su pripremili novinari sa radio Novi Sad.