AU “Eureka” na NOU fest 2016

U Višoj medicinskoj školi strukovnih studija u Ćupriji održan je četvrti Regionalni sajam obrazovanja poznat kao NOU fest. AU “Eureka” se predstavilo drugog dana gde je ideja bila da se organizuje posmatranje Sunca i promocija CBSAP projekta za Srbiju, ali zbog loših vremenskih uslova organizovana je izložba astrofotografija.

U Višoj medicinskoj školi strukovnih studija u Ćupriji održan je četvrti Regionalni sajam obrazovanja poznat kao NOU fest. Naime, reč je o festivalu koji zainteresovanim posetiocima daje dateljne informacije koje im mogu pomoći pri upoznavanju sa programom i načinom rada željenih škola i fakulteta. Izlagači na sajmu su dobili izvanrednu priliku da na najbolji način prikažu i promovišu svoje institucije i neposredno ostvare kontakt sa znatiželjnim posetiocima.

Astronomsko udruženje ” Eureka ” iz Kruševca pozvano je da drugog dana ovog sajma, tačnije 11. marta održi posmatranje Sunca. Nažalost, zbog vremena to nije održano, ali su mladi astronomi Aleksandar Ristić, Miona Jovanović, Stefan Anđelković i Anđela Petrović dali sve od sebe da uz pomoću slika, svoje udruženje predstave u što boljem svetlu. Ovo je bila i prilika da se učesnici upoznaju i sa CBSAP projektom za Srbiju i organizovana je izložba astrofotografija, među kojima su bile i fotografije Sunca, ali i vršena demonstracija kako se vrše posmatranja teleskopom.

Fotografije sa događaja možete videti u galeriji.