Poziv za učesnike Jesenje škole posmatračke astronomije

TelescopeOve godine u Kruševcu AU “Eureka” organizuje prvu jesenju školu posmatračke astronomije. Ova škola se realizuje kao omladinski volonterski projekat u okviru programa Mladi su Zakon – Ministarstva omladine i sporta, uz podršku resurs centra Edukativni centar Kruševac. Ovom prilikom objavljujemo poziv za učesnike prve jesenje škole posmatračke astronomije.

Cilj ove škole je da polaznike upozna sa osnovama Sunčevog sistema, planeta, galaksija, zvezda, sazvežđima, astronomskom opremom kao i tehnikama kako se određene pojave na noćnom nebu mogu posmatrati i kako se orijentisati pomoću noćnog neba. Pravo učešća na jesenjoj školi imaju učenici 8. razreda osnovnih škola, učenici srednjih škola i nastavnici fizike i matematike.

Prijave se popunjavaju online putem sledećeg linka https://eurekaau.wufoo.com/forms/zfwhobx0hrjcrr/

Svi zainteresovani za učešće na jesenjoj školi astronomije mogu se javiti na mail eurekakutak@gmail.com ili 064/203-24-17, ako imaju neka pitanja. Učešće na školi je besplatno, a nakon završenog kursa dobiće se sertifikat i materijali koji će pomoći da se dobijeno znanje dalje nadogradi.

Jesenja skola posmatracke astronomije