XVII Nacionalna konferencija astronoma Srbije

Kao što smo najavili u prethodnom članku, ove godine od 23. do 27. septembra u Beogradu, zgrada Univerziteta, biće održana 17. po redu Nacionalna konferencija astronoma Srbije. Za ovaj naučni skup prijavljeno je 158 učesnika iz Srbije, zemalja u okruženju i sveta. Konferencija se deli u 8 tematskih celina među kojima se nalazi i amaterska astronomija. Novina u odnosu na prošlu najavu jeste što je Zoran Tomić, dobio poziv da održi predavanje po pozivu na ovoj konferenciji i njegovo predavanje pod nazivom “Activities of Astronomical Society Eureka in period 2012 – 2014″ biće prvo u okviru tematske celine Amaterska astronomija, sociologija astronomije, astronomija u umetnosti i kulturi.Predavanje će održati poslednjeg dana konferencije.

Ovo je jako lepa i važna vest za Eureku, jer je to potvrdna ocena da su aktivnosti članova Eureke usmenere ka promociji astronomije dale rezultata i da se za njih čulo. Takođe, veliku podršku da Zoran prvi održi predavanje na ovom skupu dao je Jovan Aleksić, naučni saradnik na Astronomskoj opservatoriji u Beogradu i član AD “Ruđer Bošković” koji sarađuje sa Zoranom i najbolje poznaje rezultate rada AU “Eureka”.

Više o konferenciji, kao i program konferencije možete pogledati na sajtu ovog skupa http://poincare.matf.bg.ac.rs/~astroweb/nkas17/index.php?page=home

Leave a Reply