Uspešno realizovana humanitarna akcija

U petak 23. maja organizovana je humanitarna akcija kruševačkih astronoma. Ovu akciju su pored članova Eureke podržali i Crveni krst, IdejNet klub i Lokalna Mensa Kruševac. Cilj je bio da se animiraju sugrađani da se prikupe donacije za pomoć ugroženom stanovništvu.

akcija

Astronomi su izneli svoj teleskop pomoću koga je građanstvo moglo da posmatra Jupiter, Mars i Saturn,a sve što su trebali da urade jeste ili da pošalju SMS na 1003 ili da doniraju novac u posebnu kutiju koju je obezbedio Crveni krst. Akcija je trajala od 20:30 do 23:30 i u tom periodu imali smo oko 200 posmatrača, poslat je veliki broj SMS poruka, podeljen je promotivni materijal i prikupljeno 9.560 dinara. Prikupljeni novac je uplaćen na račun Crvenog krsta za pomoć ugroženima od poplave.

Zahvaljujemo se svima koji su se odazvali akciji i narednih dana trudićemo se da pomognemo koliko je u našoj moći ugroženima od poplava. Ceo događaj propratila je i ekipa Regionalne Televizije Kruševac. Zahvaljujemo se i portalima Kruševačka pobeda i Kruševac online koji su najavili naš događaj. Fotografije sa ove akcije možete pogledati u galeriji.

Leave a Reply