SCIProm konferencija u Beogradu

U Beogradu je 2. i 3. oktobra održana prva regionalna konferencija o promociji nauke pod nazivom SCIProm. Konferencija je organizovana od strane Centra za promociju nauke. Na konferenciji je učestvovao veliki broj gostiju iz regiona, ali i domaćih naučnika, predstavnika instituta i naučnih promotera. Ideja je bila da se na jednom mestu okupe svi promoteri nauke i razmene svoja iskustva i mišljenja u pogledu promocije nauke.

Panel diskusija “Ekonomija znanja”

AU “Eureka” je bilo jedno od učesnika. Udruženje je predstavljao Zoran Tomić koji je za tu priliku predstavio dva poster rada. Jedan se odnosio na rad udruženja i promociju astronomije u Kruševcu, a drugi je bio o konceptu “Astronomija iz fotelje”, Virtual Telescope projektu i projektu “Astronomija iz fotelje” u Nišu.

Zoran Tomić, Jovan Aleksić i Filip Čolaković

Na konferenciji je bilo prilike da se čuje nešto više o ekonomiji znanja, naučnim kampovima, promociji nauke u školama, od strane naučnih instituta, neformalnoj promociji nauke itd. Veliki broj korisnih informacija i adresa je dobijen na konferenciji koji će svakako pomoći u radu udruženja i našim daljim naporima da se nauka u Kruševcu promoviše. Nadamo se da ćemo uspeti u saradnji sa lokalnom samoupravom neke od njih i da realizujemo.

U okviru rada AU “Eureka” predstavljene su osnovne informacije o udruženju i tri najznačajnija projekta na kojima udruženje učestvuje: “International Observe the Moon Night”, Festival nauke “Dani Eureke” i projekat “Nebo za sve”.

Fotografije sa skupa možete pogledati u galeriji.

Leave a Reply