Javno posmatranje Jupitera i Saturna

U okviru realizacije projekta “Astronomski kamp Jastrebac 2021. godine” astronomsko udruženje “Eureka” organizuje drugo javno posmatranje sa Bagdale. Ovog puta na meti posmatrača biće planete Jupiter i Saturn koje su najveće planete u našem Sunčevom sistemu. Posmatranje realizovaće se sa Bagdale (kod crkvice) u nedelju 1. avgusta od 21.30 časova. Upravo u ovom periodu Saturn će biti u opoziciji i najbolje vidljiv u ovoj godini, zbog čega i pozivamo sve zaljubljenike astronomije da nam se pridruže i uz poštovanje epidemioloških mera posmatramo planete.

Takođe u nedelju 1. avgusta zatvaramo prijave za ovogodišnji astronomski kamp koji će se kao prethodne godine zbog korone održati u onlajn formatu, prijavilo do sad preko 80 učesnika ne samo iz Kruševca, već i iz Srbije, ali i regiona.
Projekat “Astronomski kamp Jastrebac 2021.” realizuje se u okviru Lokalnog akcionog plana za mlade, koji je finansijski podržan od strane grada Kruševca, a realizuje se uz pomoć Kancelarije za mlade grada Kruševca.