Projekat formiranja astronomskih sekcija u kruševačkim školama

Astronomsko udruženje „Eureka“, u okviru Akcijskog plana za decu grada Kruševca, počelo je sa realizacijom projekta formiranja astronomskih sekcija u kruševačkim školama.

Projekat je predstavljen  na sastanku sa predstavnicima svih osnovnih škola u Kruševcu. Na sastanku su dogovorene dalje aktivnosti, kao i plan rada tokom školske godine. Prva aktivnost biće 26. septembra na Bagdali gde će se realizovati posmatranje Meseca u okviru Međunarodne noći posmatranja Meseca, dok će za sve ljubitelje astronomije koji ne budu sa nama na Bagdali to realizovati putem YouTube kanala Eureka kutak. Biće preduzete sve mere kako bi se posmatranje realizovalo uz preporuke mere prevencije zbog epidemiološke situacije.

Sastanku su pored nastavnika fizike i geografije iz svih osnovnih škola u Kruševcu prisustvovali i pomoćnik gradonačelnice za društvene delatnosti Jelena Todorović, pomoćnik gradonačelnice za omladinu i sport Vladimir Petrović i ispred Odeljenja društvenih delatnosti Jasmina Kaličanin.

Očekuje se da će do 30. septembra biti i podela opreme koja je nabavljena za projekat. Priloge televizija možete pogledati na njihovim sajtovima, dok na sajtu Kruševacgrad možete pročitati opširan tekst o samom projektu i drugim aktivnostima udruženja. Takođe preporučujemo da pročitate i članak u Večernjim novostima o projektu.

https://youtu.be/SYc5KTxYD0I

https://youtu.be/X7phwNScTyc