Finalni program trećeg astronomskog kampa “Jastrebac 2019”

Približava nam se početak trećeg astronomskog kampa na Jastrepcu. Dok čekamo početak objavljujemo finalni program trećeg astronomskog kampa “Jastrebac 2019”.

Pozivamo sve ljubitelje astronomije da budu sa nama na Jastrepcu i da prisustvuju predavanjima, bez obzira što se nisu prijavili za kamp i što neće biti smešteni u hotelu sa nama. Sve učesnike očekuje primera knjige “Mali vodič za buduće astronome amatere” koju su napisali Predrag Agatonović i Zoran Tomić i koja će sledeće godine izaći u punoj verziji. Očekuju nas zanimljive teme iz astronomije o našem Sunčevom sistemu, Mesecu, asteroidima, istraživanju asteroida, ali i posmatranja noćnih objekata, jer nas očekuju vedre večeri. Takođe očekujemo i meteore pošto su sad aktuelni Perseidi. Vidimo se na kampu.

Ovaj kamp se realizuje u okviru Lokalnog akcionog plana za mlade grada Kruševca, uz finansijsku podršku grada Kruševca i podršku Kancelarije za Mlade Kruševac, Turističke organizacije grada Kruševca i Centra za stručno usavršavanje Kruševac.