Prijava za učesnike projekta “Lovci na asteroide i planete”

Pozivamo sve zainteresovane ljubitelje astronomije uzrasta od 11 do 25 godina da se pridruže projektu “Lovci na asteroide i planete” gde će imati priliku da primenom savremenih onlajn alata pomognu profesionalnim astronomima da otkriju nove asteroide u našem Sunčevom sistemu (Astronomical Society Eureka International Asteroid Search Campaign) i planete u ekstrasolarnim sistemima (Planet hunters – Galaxy Zoo).

Prijave traju do 27. septembra i potrebno je na e-mail: eurekakutak@gmail.com dostaviti podatke o učesniku (ime, prezime, kontakt telefon, e-mail, školu koju pohađaju i godinu rođenja).

Nakon završetka prijava i izbora 40 učesnika biće održana obuka u prostorijama Naučnog kluba Kruševac gde će učesnici biti podeljeni u timove i dobiti detaljne instrukcije za dalja istraživanja koja će se sprovoditi, pisanje izveštaja i na kraju projekta biće održana promocija postignutih rezultata kao i podela sertifikata svim učesnicima.

Pozivamo sve zainteresovane da nam se što pre prijave kako bi mogli da krenemo sa istraživanjima i pomognemo profesionalnim astronomima u boljem upoznavanju Svemira u kome živimo.

Projekat “Lovci na asteroide i planete” realizuje astronomsko udruženje “Eureka” Kruševac uz finansijsku podršku Centra za promociju nauke u okviru aktivnosti Naučnog kluba Kruševac.