Završena letnja škola astronomije “Jastrebac 2018”

Danas je zvanično završena letnja škola astronomije “Jastrebac 2018”. Škola je realizovana u periodu od 23. do 31. jula na Jastrepcu u odmaralištu Srbija šume. Ukupno 14 učesnika škole imalo je prilike u navedenom periodu da stekne i upotpuni teorijska znanja iz astronomije kroz predavanja i radionice koje su se realizovale, kao i računske vežbe. Vremenski uslovi nisu bili naklonjeni tako da je posmatrački deo realizovan samo dve večeri. Pored navedenog programa polaznici su mogli da nauče nešto više o naučnoj fantastici i filmovima, kao i da upoznaju Jastrebac kroz dve organizovane planinarske ture.

Zahvaljujemo se članovima astronomskog društva “Ruđer Bošković”, gradskoj upravi grada Kruševca, turističkoj organizaciji grada Kruševca, Srbija šume gazdinstvu Rasina i restoranu Beka na pomoći u realizaciji same škole. Nadamo se da ćemo i sledeće godine na istom mestu ali u većem broju realizovati ponovo astronomsko okupljanje. Svim učesnicima su podeljene zahvalnice i po dolasku u Kruševac organizovan je obilazak grada
Uskoro ćemo objaviti fotografije sa kampa kao i izveštaj koje ćemo Vam proslediti putem e-maila. Molimo Vas da putem Vaših medija objavite informaciju o završetku ove škole.
Projekat “Letnja škola astronomije Jastrebac 2018” po Konkursu za implementaciju Lokalnog akcionog plana za mlade grada Kruševca, sprovodi Astronomsko udruženje “Eureka” Kruševac, finansira grad Kruševac.