Održana radionica “Osigurajte naučna dostignuća uz dobru komunikaciju”

U utorak 7. oktobra u prostorijama Centra za stručno usavršavanje održana je radionica “Osigurajte naučna dostignuća uz dobru komunikaciju” organizovana od strane astronomskog udruženja “Eureka” u saradnji sa Naučnim klubom Kruševac. Aktivnost je realizovana kao sastavni deo projekta “Nebo je granica”.

Polaznici kroz predavanje stiču osnovne veštine u komunikaciji i javnom nastupu za potrebe rada u Naučnom klubu na polju promocije astronomije i nauke. Ovo je druga radionica projekta „Kurs posmatračke astronomije“ za koju je kruševački Centar za stručno usavršavanje dobio finansijsku podršku Centra za promociju nauke. Predsednik Astronomskog udruženja „Eureka“,  Zoran Tomić ističe da je predavanje organizovano kako bi polaznici stekli osnovne veštine u komunikaciji i javnom nastupu.

Predavanje je držao trener ličnih veština, Boris Teodosijević, koji je polaznicima na interesantan način približio koliko je  komunikacija bitna i u nauci, a posebno njenoj promociji.

U narednom periodu, u okviru projekta „Kurs posmatračke astronomije“, sledi radionica na kojoj će polaznici naučiti konkretne veštine – montažu teleskopa i  rad na programu Stelarijum, a projekat će biti završen realizacijom javnog posmatranja zvezda i demonstracijom stečenih znanja tokom projekta.

Astronomsko udruženje „Eureka“  trenutno lobira u javnosti da Kruševac bude domaćin Međunarodne olimpijade iz astrofizike, čiju je organizaciju 2021. godine dobila Srbija .

Fotografije sa ove radionice možete pogledati u galeriji, kao i video prilog RTK.