Prvi poziv za festival nauke “Eureka piknik”

Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da će se u Kruševcu održati festival nauke “Eureka piknik” sa ciljem promocije nauke i istraživačkog rada među mladima. Projekat Festival nauke “Eureka piknik” finansira grad Kruševac po Konkursu za implementaciju Lokalnog akcionog plana za mlade grada Kruševca, sprovodi Astronomsko udruženje “Eureka” u partnerstvu sa Kancelarijom sa mlade Odeljenja za društvene delatnosti, Centrom za stručno usavršavanje i Turističkom organizacijom grada Kruševca. Prijave za učesnike na festivalu otvorene su do 25. septembra.

Jednodnevni festival održaće se u prostorijama u Miličinoj ulici (slučaju kiše lokacija će naknadno biti određena) u Kruševcu u subotu 7. oktobra 2017. godine. Svečano otvaranje festivala biće sa početkom u 10:00 časova. Nakon otvaranja planirana su predavanja, demonstracije eksperimenata, radionice i izložbe radova. Pravo učešća imaju učenici i nastavnici osnovnih i srednjih škola, predstavnicipredškolskih ustanova, visokoškolskih ustanova, kao i pojedinci, organizacije i institucije zainteresovane za teme festivala.

Pozivamo Vas da uzmete učešće u ovogodišnjem festivalu nauke “Eureka piknik” kroz:
1. Naučno popularna predavanja
2. Zanimljivi eksperimenti (postavka na štandu) i radionice
3. Izložbe učeničkiih radova i projekata

Teme predavanja, eksperimenata, radionica i izložbi mogu biti iz: fizike, astonomije, biologije, hemije, ekologije, matematike, računarstva, elektronike, robotike, istorije, geografije, psihologije, mašinstva, ekonomija i drugih naučnih oblasti.Teme predavanja, eksperimenata, radionica i izložbi mogu biti iz: fizike, astonomije, biologije, hemije, ekologije, matematike, računarstva, elektronike, robotike, istorije, geografije, psihologije, mašinstva, ekonomija i drugih naučnih oblasti.

Važni datumi:

• Prijava učesnika do 25.09.2017. godine

• Obaveštenje o prihvatanju učešća do 29.09.2017. godine

• Objavljivanje programa festivala do 02.10.2017. godine

• Prijava organizovanih poseta škola od 11. do 25.09.2017. godine

Formular za prijavu na festival možete preuzeti na klikom na link za prijavu predavanja i prijavu postavke i poslati ga najkasnije do 25.09.2017. godine  mail eurekakutak@gmail.com. Učešće na festivalu je besplatno. Ukoliko dođe do bilo kakvih izmena bićete blagovremeno obavešteni. Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti putem maila ili na telefon 064/2032417.