Otvoren poziv za učesnike astronomskog kampa “Eureka kutak”

Od danas pa do 4. avgusta otvoren je poziv za učesnike prvog astronomskom kampa na Jastrepcu “Eureka kutak”. Ovogodišnja tema kampa jeste posmatračka astronomija. Kamp se realizuje u okviru projekta “Nebo je granica”, a uz finansijsku podršku Mense Srbije. Za 40 učesnika kampa obezbeđen je smeštaj i hrana, dok će prevoz do planinarskog doma učesnici morati sami da finansiraju. Kamp će trajati od 11. do 13. avgusta, u periodu maksimuma meteorskog roja Perseidi. Sve aktivnosti u okviru kampa realizovaće se u planinarskom domu.

Na samom kampu pored predavanja vezanih za meteore, teleskope, noćno nebo, biće organizovano i noćno posmatranje i fotografisanje objekata, a tokom dana posmatranje i fotografisanje Sunca. Takođe biće organizovan i mini astronomski kviz. Svi učesnici kampa po završetku dobiće sertifikate o učešću na kampu i postati “Mladi ambasadori astronomije”.

Ako želite da učestvujete na kampu i upoznate se bolje sa posmatračkom astronomijom, razmenite iskustva sa drugim učesnicima kampa, vašu prijavu možete poslati popunjavanjem online FORMULARA.

U nastavku možete pogledati preliminarni program kampa, a za sva pitanja stojimo vam na raspolaganju. Pitanja možete poslati na mail eurekakutak@gmail.com ili pozvati na telefon 064/2032417.